Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is trots op steden als Rotterdam, Den Haag en Brielle. Maar er is meer! Talloze fiets- en wandelroutes nodigen je uit voor een actieve dag. We bieden je meer informatie over een aantal interessante bezienswaardigheden en uitstapjes in de provincie Zuid-Holland.

De Euromast

De Rotterdamse Euromast, de hoogste uitkijktoren van Nederland, biedt vanaf 100 meter hoogte een prachtig uitzicht op de rivier, de haven en de stad. Wie nog hoger wil kan met de Euroscoop, de roterende lift, naar de 185 meter hoge top. Waaghalzen zonder hoogtevrees kunnen ’s zomers vanaf de Euromast tokkelen en abseilen.

Archeon

In Archeon in Alphen aan den Rijn beleef je drie periodes uit de Nederlandse geschiedenis, namelijk de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. De 43 gebouwen die Archeon rijk is zijn reconstructies van gebouwen die ooit echt in Nederland hebben gestaan. Je ontdekt de wereld van de geschiedenis in prehistorische putten, Romeinse gebouwen en middeleeuwse huizen. Je kunt bovendien meedoen aan een overvloed aan activiteiten zoals vlotvaren, vilt maken, boogschieten en kanovaren.

Mauritshuis

Bekijk wereldberoemde schilderijen als ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer, topstukken van Paulus Potter en Carel Fabritius en een zelfportret van Rembrandt in het Mauritshuis in Den Haag.

Vogelpark Avifauna

In Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn maak je een tocht door de tropische jungle van de Filipijnenhal waar je geniet van vele losvliegende vogels en bekijk je de sierlijke flamingo’s van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Je kunt in vogelpark Avifauna overdag een nachtsafari maken en verschillende nachtvogels spotten, zoals uilen, grielen en de bijzondere Kiwi uit Nieuw-Zeeland. Tijdens spannende vogeldemonstraties ontdek je hoe een gier een ei openbreekt en zie je ara’s en uilen cirkelen over de vijver. Van 1 april t/m 31 oktober zijn er bovendien dagelijks pinguin- en pelikaanvoederingen.

Madurodam

Miniatuurstad Madurodam in Scheveningen is bij uitstek geschikt om kennis te maken met alle verassende aspecten van Nederland, van de Amsterdamse grachten en de Domtoren in Utrecht tot het Binnenhof in Den Haag en de Deltawerken. In Madurodam is alles waar Nederland beroemd om is op schaal 1:25 nagebouwd tot in de kleinste details.

Space Expo

Van alles over ruimtevaart is te zien en te beleven bij Space Expo in Noordwijk. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en Melkwegstelsels. De tentoonstelling laat je op leuke wijze kennis maken met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Ontdek de historie van Leiden

De Zuid-Hollandse stad Leiden telt ruim 2.700 monumenten: van hofjes en molens tot kerken en stadspoorten. De gehele binnenstad is eigenlijk één monumentaal centrum. De afstanden binnen de singels zijn klein, zodat een wandeling langs de mooiste monumenten absoluut de moeite waard is!

Keukenhof

In de Keukenhof in Lisse proef je de lente. Het park is met 32 hectaren vol bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland een lust voor het oog. Je kunt met zogenaamde fluisterboten tussen de bollenvelden varen. ‘Duitsland, Dichters en Denkers’ luidt het thema van de keukenhof in 2011.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.