Provincie Zeeland

De provincie Zeeland wordt getypeerd door rust, ruimte en gastvrijheid. Zeeland is de provincie van mosselen, Deltawerken en de historische steden Middelburg, Vlissingen en Goes. We bieden je meer informatie over een aantal bezienswaardigheden en leuke uitstapjes in de provincie Zeeland.

Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin

Midden in de Zeeuwse polder vind je Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin, een overdekte tropische oase waar je  de mooiste bloemen kunt ontdekken en oog in oog komt te staan met diverse exotische reptielen, vogels en vlinders. Bij Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin kun je bovendien terecht voor een high tea arrangement inclusief entree, een barbecue arrangement en kinderfeestjes.

Voetbal Experience

In het Nationaal Voetbalmuseum ‘De Voetbal Experience’ in Middelburg kun je bijzondere schatten uit de voetbalgeschiedenis bewonderen. Je komt er bovendien alles te weten over Oranje, je kunt je voetbalkwaliteiten op het speelveld testen, je beleeft nogmaals het EK van ’88, je kunt je kennis testen en de grappigste voetbalblunders bekijken. Bij Voetbal Experience speel, kijk, hoor, ruik en voel je voetbal in maar liefst 21 belevenissen.

Speelcircus Bambini

Speelcircus Bambini is de leukste speeluitdaging van de provincie Zeeland. De kleintjes kunnen zich uitleven met hobbeldieren, reuze-lego en spelletjes op de touchscreens. Ze kunnen bovendien klimmen en klauteren in de speelstructuur met ballenbak en glijbaan. Voor de grotere kinderen is er in Speelcircus Bambini onder meer een luchtkussen, een mega ballenbak met ballenkanon, een zeven meter hoog klim- en klauterparcours, een rodelbaan en fietsparcours. Kinderen kunnen bovendien plaatsnemen in de ‘Bios Bini’, hier worden de leukste kinderfilms afgespeeld.

Abdijtoren de Lange Jan

Midden in het historische centrum van Middelburg verrijst Abdijtoren de Lange Jan boven de vele monumenten die de stad rijk is. Het is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht vanaf de top is de inspanning dubbel en dwars waard. Vanaf de maar liefst 90,5 meter lange toren kijk je uit over Walcheren. Op heldere dagen kun je vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien.

Mini Mundi

In Mini Mundi in Middelburg ontdek je het Zeeuwse eiland Walcheren in het klein. Het miniatuurpark toont de vele monumentale gebouwen van Walcheren. Van het Stadhuis en de Lange Jan van Middelburg tot de boulevard van Vlissingen. In het familiepretpark van Mini Mundi kun je onder meer genieten van de achtbaan, schommelschuit en tien meter hoge ballontoren. Je kunt bovendien een ronde maken met de Mini Mundi Express en genieten van de authentieke carrousel. In de indoorspeeltuin trotseer je onder meer een klimvulkaan en botsauto’s. Voor de kleintjes is er een springkussen en reuze blokkenhoek.

Het Arsenaal

Het Arsenaal laat je zien hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten. Je maakt allereerst kennis met Kapitein Zwartbaard en zijn belevenissen aan boord van de Almiranta. Hij neemt je mee op avontuur door de piratenwereld in ‘A Pirates Adventure’. In het piratenhol wordt het woeste piratenleven met een vleugje humor uitgebeeld. Je vindt er feestvierende skeletten, Harrie de Haak en zeelieden zonder manieren. Je ervaart bovendien een bloedstollende zeeslag aan bord van de scheepssimulator.

Leuke dingen per Provincie , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.