Provincie Utrecht

Provincie Utrecht

Centraal in Nederland ligt de provincie Utrecht. Utrecht is de kleinste provincie die ons land rijk is maar er is volop ruimte om heerlijk te wandelen, fietsen, zwemmen, varen en kanoën. Je kunt bovendien heerlijk vertoeven in culturele steden als Utrecht en de op één na grootste stad Amersfoort. We behandelen een aantal leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in de provincie Utrecht.

Shop till you drop

Utrecht en Amersfoort zijn winkelsteden bij uitstek. In de binnensteden vind je niet alleen veel winkels, het aanbod is ook nog eens erg veelzijdig. Je kunt in diverse bekende en minder bekende winkeltjes terecht voor cadeauartikelen, kleding, muziek, interieur, boeken, decoratie, kunst en leuke hebbedingetjes.

 

Domtoren

De Domtoren is hét symbool van de stad Utrecht. De Domtoren is gebouwd op de plek waar Utrecht 2000 jaar geleden is gesticht en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Op loopafstand van de Domtoren vind je de vele grachten die bijdragen aan de charme van de stad Utrecht. Je kunt langs de mooie grachten wandelen of de grachten bezichtigen in een kano.

DierenPark Amersfoort

Deze populaire dierentuin is gelegen aan de westzijde van Amersfoort, aan de rand van het bosgebied Birkhoven. DierenPark Amersfoort heeft ruim 130 diersoorten in haar ‘collectie’ en beschikt bovendien over de tentoonstelling ‘DinoBos’ en een nieuw olifantenverblijf: ‘het Rijk der Reuzen’. De kudde olifanten van DierenPark Amersfoort zijn de bewoners van een leefomgeving met het grootste binnenverblijf van Nederland.

Militair Luchtvaart Museum

In het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg kom je meer te weten over de militaire luchtvaart in ons land en het fenomeen vliegen. De Snijdershal van het museum neemt je mee terug in de tijd. Fotomateriaal, film, uniformen en vliegtuigen geven je een goed beeld van de belangrijkste perioden uit de ontwikkeling van de militaire luchtvaart vanaf het jaar 1913. De Vreeburghal toont bezoekers onder meer jachtvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht en de Marineluchtvaartdienst van 1950 tot heden. In het Flying Centre is van alles te ontdekken over het fenomeen vliegen.

Geldmuseum

Het Utrechtse geldmuseum is hét museum voor kinderen vanaf plus minus acht jaar. Zij maken hier spelenderwijs kennis met allerlei aspecten die met geld te maken hebben, van de wijze waarop geld wordt gemaakt tot de wijze waarop je met geld moet omgaan. Door middel van diverse spellen kunnen kinderen geld winnen en verliezen. Het eindbedrag worden omgezet in persoonlijke bankbiljetten.

 

 

Grachten Atelier

Het Grachten Atelier, gevestigd in een prachtige werfkelder direct aan de Oudegracht van Utrecht, biedt een grote variatie aan workshops. Het Grachten Atelier verzorgt diverse creatieve, actieve en culinaire workshops voor groepen van tien tot zo’n zeventig personen. In de categorie ‘creatief’ kun je bijvoorbeeld een workshop ‘tassen ontwerpen’ of een workshop ‘sieraden maken’ volgen, in de categorie ‘dans en muziek’ tref je onder meer de workshops ‘salsa’ en ‘buikdansen’.

Bierbrouwerij de Drie Ringen

Al 17,5 jaar brouwt deze stadsbrouwerij op ambachtelijke wijze haar bieren. In een gezellig proeflokaal bij deze brouwerij kun je het echte Amersfoortse bier proeven. Je kunt bovendien een interessante rondleiding volgen. Tijdens deze rondleiding leer je meer over bierhistorie van Amersfoort, het ontstaan van de brouwerij de Drie Ringen en je krijgt een kijkje achter de schermen!

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.