Provincie Overijssel

De provincie Overijssel staat bekend om haar meren, polders, riviertjes en beken. Maar er is meer! We geven je een aantal tips voor leuke uitstapjes en interessante bezienswaardigheden in de provincie Overijssel.

Avonturenpark Hellendoorn

Met dertig leuke attracties, shows en unieke evenementen is er veel te beleven in Avonturenpark Hellendoorn. In april, mei en juni staat het avonturenpark in het teken van spellen tijdens Spellendoorn. Ridders, paarden, magie, stunts en zwaardvechter zijn de ingrediënten van de show Excalibur. In de herfstvakantie is het griezelen geblazen tijdens het Halloween evenement Heksendoorn.

Historisch Museum Deventer

Het Historisch Museum Deventer, gevestigd in de Waag, dateert uit 1528. Het museum toont de ontwikkeling van Deventer: van het ontstaan van de Hanzestad tot de welvarende groei tijdens de Gouden Eeuw en de industriële periode daarna. Naast de vaste collectie worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Slagharen

Met meer dan veertig attracties, zwembaden, wervelende shows en live acts is er veel te ontdekken in attractiepark Slagharen. Ga als een echte avonturier in een boomstam de wildwaterrivier op in de wildwaterbaan of laat je meeslepen in een avontuur op het vliegende tapijt de Zwunka. Op zoek naar meer avontuur? Stap in de Free Fall en ervaar hoe het voelt om gewichtloos te zijn of draai langzaam over de kop in de Droomboot. Er is ook aan de kleintjes gedacht, al vanaf drie jaar mogen kinderen onder begeleiding in veel leuke attracties.

Grolsch Bierbrouwerij Enschede

Grolsch Bierbrouwerij in Enschede toont je de rijke geschiedenis van het biermerk Grolsch. Je ontdekt er bovendien alles over het vakmanschap, het brouwen en bottelen van bier en de Grolsch reclames. Je kunt uiteraard ook een heerlijk Grolsch biertje proeven.

Kids City

Kids City is een overdekt themapark in piratenstijl voor kinderen tot twaalf jaar.  Het voormalige zwembad van Borne is omgebouwd tot een gigantisch piratenschip met maar liefst vijftig attracties. Voor kinderen tot vier jaar is er een speeltuin vol zachte speelattributen. Op het dek van het schip bevindt zich een sfeervol themarestaurant, onderin het schip vind je een kinderdiscotheek en kleine bioscoop.

Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen heeft vier hoofdonderwerpen, namelijk water, religie, rechtspraak en het huis van Oranje. De Schepenzaal uit 1545 is al een monument op zich. Het Stedelijk Museum Kampen beschikt over een interessante multimediatour. Met een handcomputer en koptelefoon kun je in het museum op reis gaan door de tijd. Stemmen en beelden van Kampenaren vertellen het verhaal van de stad. De buitentour leidt je langs historische plaatsen en gebeurtenissen in Kampen. Op het scherm van handcomputer zie je historisch beeldmateriaal van de plek waar je je op dat moment bevindt.

Dierenpark Taman Indonesia

In tropisch dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië, zoals de Loewaks, de Binturong en Maleise Bosuilen. Je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes en een kijkje nemen in een Mentawai Paalwoning. Voor kinderen is er een wayangtheater, een verkleedhoek met Indonesische klederdracht.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.