Provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wisselen boeiende steden, mooie stranden en fleurige bollenvelden elkaar af. We bieden je een aantal tips voor interessante bezienswaardigheden en leuke uitstapjes in Noord-Holland.

Ecomare

Ecomare op Texel is een zeehonden- en vogelopvang, maar ook hét natuurcentrum van Texel met een natuurmuseum en duinpark. Ecomare werkt aan natuurbescherming op de wadden en de Noordzee door voorlichting, educatie en de opvang van vogels en zeehonden. In Ecomare kun je de zeehonden van dichtbij bekijken. De dierverzorger van Ecomare vertelt je van alles over de opvang van deze dieren. Ecomare heeft ook een zeeaquarium met tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Per aquarium is een leefgebied nagebouwd. Zo zie je welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens.

Linnaeushof

Linnaeushof in Bennebroek, Europa’s grootste speeltuin, heeft ruim 350 speeltoestellen en attracties. Er zijn waterfietsen, kabelbanen, een trampoline- en luchtkussencentrum, motorskelters, minigolfbanen, funny-wheels, hobbelfietsen en een superglijbaan. Spectaculair zijn de negen meter hoge Toffe Toren, het elf meter hoge Piratennest, het Pioniersdorp en waterspeeltuin De Oase.

Circuit Park Zandvoort

Circuit Park Zandvoort, dé autosportlocatie in Nederland, biedt het gehele jaar hoogstaande race-evenementen en vele activiteiten voor particulieren. Met topevenementen als DTM en de Masters of Formula 3 staat het circuit ook internationaal erg goed aangeschreven. Beruchte bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak maken de racepiste tot favoriet bij zowel coureurs als racefans.  Het circuit in bijna alle dagen van het jaar geopend.

Artis

Artis, de oudste dierentuin van Nederland, gevestigd in Amsterdam, herbergt met ruim 900 soorten een wijd scala aan dieren. Van de kleinste insecten in het Insectarium tot grote giraffen op de Afrika Savanne. In Artis maak je kennis met de kleinste aap ter wereld. Door het hele park staan diverse monumentale bomen. Artis beschikt bovendien over enkele thematuinen zoals de Japanse en de Hollandse tuin en de Metzelaarkas: een kas met flora uit de berggebieden van Borneo. In de 628 vierkante meter grote, bolvormige koepel van het Planetarium worden dagelijks speciale films vertoond. Reis door het zonnestelsel, bezoek de diepzee, reis mee met Darwin op zijn reis naar de Galapagos eilanden of wordt astronaut. Het Zoölogisch museum van de UvA organiseert jaarlijks verschillende exposities in het Aquarium.

Madame Tussauds

Je favoriete artiesten ontmoet je in wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, gevestigd op de Dam in het centrum van Amsterdam. In Madame Tussauds tref je onder meer BN’ers als Doutzen Kroes en Chantal Jansen, de royals koningin Beatrix en prinses Diana, muzikanten als Beyoncé en Justin Timberlake en de Hollywood sterren Jennifer Lopez en Brad Pitt.

Cobra Museum

Cobra veroorzaakte een revolutie in Nederland, een doorbraak in de moderne kunst. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen maakt het erfgoed van de internationale Cobrabeweging zichtbaar en houdt het gedachtegoed van de kunstenaars levend. Het museum formeert een kernachtige Cobraverzameling met kunstwerken en documentair materiaal. Er worden bovendien aan Cobra gerelateerde exposities samengesteld, bijvoorbeeld van individuele Cobraleden, tijdgenoten of aanverwante stromingen. Deze tentoonstellingen worden doorgaans aangevuld met een palet aan zowel culturele als educatieve activiteiten.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.