Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant staat voor gastvrijheid. Steden als ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Eindhoven ontvangen je met open armen. Voor wandelen, fietsen, cultuur snuiven, het bezoeken van een festival of een dagje Efteling moet je in Noord-Brabant zijn! We bieden je meer informatie over een aantal interessante bezienswaardigheden en leuke uitstapjes in de provincie Noord-Brabant.

De Efteling

Beleef een sprookjesachtige dag in De Efteling: het grootste en populairste themapark van de Benelux. De Efteling heeft drie verschillende ‘rijken’: het Marerijk, het Anderrijk, het Reizenrijk en het Ruigrijk. In het Marerijk vind je sprookjesachtige attracties zoals Villa Volta, Droomvlucht en het Sprookjesbos. Het Anderrijk beschikt over vele waterattracties zoals de Piraña en de Fata Morgana, maar ook het Spookslot en een 3D-bioscoop. In het Reizenrijk vind je onder mee de Stoomtrein, de Gondoletta en Carnaval Festival. In het Ruigrijk vind je de meest spectaculaire attracties, zoals achtbaan de Python en de Vliegende Hollander. Bezoek ook Joris de Draak, de nieuwste attractie van de Efteling!

Historisch Openluchtmuseum

Van maandag t/m vrijdag ligt het accent in het Historisch Openluchtmuseum op arrangementen en educatieve programma’s voor scholen, tijdens weekenden en vakanties komt het museum tot leven. Historisch geklede bewoners nemen je mee terug in de tijd. Je kunt genieten van een rondleiding en diverse demonstraties. Je kunt bovendien deelnemen aan typisch historische activiteiten zoals graan malen en vuur maken. In het Historisch Openluchtmuseum in Eindhoven ervaar je de contrasten en parallellen tussen de maatschappij van de IJzertijd en de Middeleeuwen en de huidige ‘hightech’ samenleving.

Safaripark Beekse Bergen

In Safaripak Beekse Bergen, het grootste wildlife park van Nederland, ontmoet je 1.250 dieren in hun natuurlijke omgeving. Safaripark Beekse Bergen kun je op vier manier ontdekken. Je kunt wandelend op safari gaan of in een auto of bus stappen. Tijdens een boottocht ontdek je heel wat dieren aan de waterkant. De rangers vertellen je onderweg de leukste weetjes over de dieren. Het Safaripark geeft bovendien drie keer per dag een roofvogelshow. De show laat zien hoe verschillende roofvogels jagen en welke jachttechnieken ze daarbij gebruiken. Er worden ook regelmatig voederpresentaties gehouden. Langs de wandelroute in het safaripark worden er diverse dieren gevoerd. De dieren komen dan bijzonder dichtbij en de ranger geeft je informatie over de voeding en eetgewoontes van de dieren. Safaripark Beekse Bergen is 365 dagen per jaar geopend.

Breda’s Museum

Breda’s Museum exposeert kunst en geschiedenis van Breda en omgeving. De gevarieerde verzameling staat garant voor een afwisselend programma van tentoonstellingen. Vaste attractie is de kinderexpositie Stofnesten. Stofnesten biedt de kleinsten een verrassend speurspel met een geheime opdracht op de oude museumzolder. Vlakbij het hoofdgebouw aan de Parade heeft Breda’s Museum drie vaste museale exposities op historische locaties: Breda’s Begrijnhof Museum, Breda’s Museum Buitenpost Holland Casino en Breda’s Museum de Kerkschat.

Nederlands Leder en Schoenen Museum

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum beschikt over een grote collectie historische schoenen. In het museum worden tentoonstellingen, evenementen, mini-exposities en workshops omtrent leder en schoenen georganiseerd. In het fabrieksgedeelte van het museum vind je onder meer een leerlooierij en een schoenenfabriek. Demonstraties brengen de geschiedenis van het leerlooien en de schoenfabricage in beeld.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.