Provincie Limburg

Limburgers spreken een spreektaal, maar dat betekent niet dat bezoekers niet welkom zijn in gezellige steden als Maastricht en Valkenburg. Het prachtige heuvellandschap, de grotten en carnaval garanderen een geweldig bezoek. We behandelen een aantal leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in de provincie Limburg.

Rondvaart op de Maas

Een boottocht over de Maas geeft je een goede impressie van de stad Maastricht vanaf het water. De rondvaartboot passeert onder meer de nieuwe stadswijk Céramique, de historische St. Servaasbrug, het Gouvernementsgebouw en de St. Pietersberg. Vlak voor de Belgische grens keert de boot terug naar het centrum van Maastricht. De boottocht duurt circa 50 minuten.

Subtropische Zwemparadijs Mosaqua Gulpen

Mosaqua is een modern zwembadencomplex aan de voet van de Gulpenerberg. Mosaqua beschikt over een subtropisch binnenbad, golven, een wildwaterbaan en een donkere, superlange glijbaan met laser- en lichteffecten. Het zwembadencomplex heeft bovendien diverse kinderbassins waaronder een weelderig groen junglebad met diverse waterspuitende dieren. Nieuw in Mosaqua is het piratenspeelschip met klim- en klauterelementen en een onderzee aquarium. Er zijn bovendien vijf buitenbaden met diverse glijbanen en aparte bassins voor de kleinsten. In de bubbelbaden, het Turkse stoombod met sterrenhemel, onder de solaria en op de diverse horecaterrassen kun je heerlijk relaxen.

Kabelbaan, Rodelbaan en Wilhelminatoren Valkenburg

Deze drie attracties zorgen samen voor zowel actie, inspanning als ontspanning. De kabelbaan brengt je naar de 86 meter hoger gelegen uitkijktoren en de twee rodelbanen. Met een hoge snelheid suis je de 325 en 375 meter lange banen af. De sleeplift brengt je terug naar het beginpunt. Vanaf de Wilhelminatoren met café, restaurant en terras heb je een prachtig uitzicht over Valkenburg en het Geuldal.

Grotten Sint Pietersberg

Niet bang in het donker? Breng dan een bezoek aan de grotten van de Sint Pietersberg. Door de winning van mergel is in de loop der jaren een grottenstelsel ontstaan met meer dan 20.000 gangen. De grotten werden niet alleen gebruikt voor de winning van mergel, ze bleken ook een veilig onderduikadres voor bewoners tijdens de vele belegeringen van Maastricht en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toen aangebrachte voorzieningen zijn nog deels aanwezig. Twee gangenstelsels zijn voor het publiek geopend. De rondleidingen door deze grottenstelsels duren circa een uur.

GaiaPark Kerkrade Zoo

In het Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt GaiaPark Kerkrade Zoo, al drie opeenvolgende jaren verkozen tot mooiste dierentuin van Nederland en België. GaiaPark beschikt over een uitgebreide ‘collectie’ diersoorten, prachtige natuur, ruime verblijven, speciale demonstraties en bijzondere speelvoorzieningen. Kinderen kunnen zich uitleven in de JungleTour of een rondje maken met de speciale DinoCarroussel. In DinoDome kunnen kinderen spelederwijs ontdekken hoe groot dinosaurussen zijn geweest.

Ruruferradweg – fietsroute

De Ruruferradweg is een fietsroute van 166 kilometer die vanuit Roermond naar het ontspringen van het riviertje de Roer in de Hoge Venen leidt. Het is een afwisselende tocht langs de meanderende rivier, dorpjes en mooie bosgebieden. Door de vele treinstations op de route kun je de fietsroute eenvoudig opdelen in dagetappes. Onderweg zijn er namelijk diverse bezienswaardigheden die je doen afstappen.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.