Provincie Groningen

De provincie Groningen wordt getypeerd door rust en ruimte. In Nationaal Park Lauwersmeer, aan de rand van de provincie, tref je de mooiste flora en fauna. Levendigheid vind je in de stad Groningen, waar architectuur, cultuur en uitgaan hand in hand gaan. We bieden je een aan tips voor uitstapjes en bezienswaardigheden in de provincie Groningen.

Martinitoren

De Martinitoren, gelegen aan de Oude Gracht, is de bekendste en met zijn 96,8 meter ook de hoogste toren van de stad Groningen. De toren is onderdeel van de Martinikerk. Je kunt de toren beklimmen tot de eerste trans. Hier kun je vanaf de zuidzijde over de prachtige stad Groningen uitkijken. Je kunt ook verder naar boven gaan, tot achter de klokken. Vanaf hier heb je vrij zicht over de gehele stad.

Hoofdstad van de Smaak 2011

De provincie Groningen is uitgeroepen tot de Hoofdstad van de Smaak 2011. Er worden daarom een jaar lang ‘smaakmakende’ activiteiten georganiseerd waarbij gezonde en eerlijke producten van streekproducenten centraal staan. Er staan iedere maand uiteenlopende publieksevenementen op het programma met bijvoorbeeld topkoks en smaakwedstrijden. Groninger cafés en restaurants kunnen bij de smaaktraditie aanhaken door ‘smaakmaker’ te worden. De smaakmakers krijgen een speciaal kwaliteitsmerk en worden daarmee ambassadeur van het gedachtegoed.

Familiepark Nienoord

Familiepark Nienoord in Leek is een recreatiepark met een grote speeltuin, een kinderboerderij, modelspoor exposities en diverse modelspoorbanen. Op Familiepark Nienoord kun je een ritje maken met een paard, tractor of scooter, je kunt met een huifkar een rondrit over het Landgoed maken of het park bekijken vanuit een helikopter. In de overdekte speelhal vind je een van de grootste apenkooien van Noord-Nederland met maar liefst vier verdiepingen.

Zeehondencrèche Lenie ’t Hart

Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen vangt zieke en verzwakte zeehonden op. Wanneer je een bezoek brengt aan de zeehondencrèche kun je met eigen ogen zien hoe Lenie en haar mensen jaarlijks meer dan driehonderd zeehonden liefdevol verzorgen en klaarstomen voor een vrij en zelfstandig leven in zee. Je krijgt een rondleiding door de crèche en komt alles te weten over de zeehond en het werk van de zeehondencrèche. Je kunt ook een expositie en voorlichtingsfilm bekijken. Er zijn bovendien vele activiteiten voor kinderen, variërend van een kinder-actiehoek met spelelementen en een crèche speurtocht tot een indoor zandbak voor de kleinsten.

Nederlands Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum in Groningen word je ontvangen in het atelier van bekende striptekenaars, waar je stap voor stap de ontwikkeling van een striptekening volgt. Kinderen gaan direct aan de slag in het atelier en leren een echt stripgezicht te tekenen. Je maakt vervolgens een reis door de tijd. De krantenstrips van toen en nu komen voorbij, net als de strips uit de prehistorie en de uitgaven van Stripschrift, het oudste stripinformatieblad. De expositie ‘Hebbedingen’ bied je meer informatie over strips en merchandising. De collectie rondom diverse Nederlandse stripfiguren vind je in het doolhof. Gedurende de wandeling door het museum word je verrast door levensgrote strips aan de wand.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.