Provincie Gelderland

De provincie Gelderland kan grofweg worden ingedeeld in drie delen: de Betuwe, de Veluwe en de Achterhoek. Dankzij de vele bossen en uitgestrekte heidevelden is Gelderland een fiets- en wandelprovincie bij uitstek. Maar er is meer…  We geven je een aantal tips voor leuke uitstapjes en interessante bezienswaardigheden in de provincie Gelderland.

Dolfinarium Harderwijk

Ontmoet dolfijnen, walrussen, zeehonden en zeeleeuwen in het Dolfinarium in Harderwijk en geniet van spetterende shows en voorstellingen. Dolfinarium beschikt bovendien over vier speeltuinen, geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Amusementspark Tivoli

Amusementspark Tivoli in Bergen en Dal (vlakbij Nijmegen) is een gezellig park voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van twee tot twaalf jaar. Voor de kleinsten is er onder meer een minireuzenrad, een ballenbak een zweefmolen, een draaimolen en minibotsauto’s. Oudere kinderen kunnen zicht uitleven in onder meer spookhuis ‘Het Griezelbos’, botsboten, Harm’s Kippenfarm en de stoere achtbaan. Er is bovendien een overdekt klim- en klauterparadijs: Circus Fun City. Hier vind je een groot speeltoestel compleet met ballenbakken en glijbanen.

Apenheul

In Apenheul in Apeldoorn maak je op een verrassende manier kennis met apen. Je bent te gast tussen de loslopende apen die in de takken boven je hoofd klimmen en klauteren. Door het hele park zijn leuke speeltoestellen geplaatst waar kinderen zich kunnen meten met de apen. Volwassen kunnen ondertussen genieten van een hapje en een drankje op de gezellige, ruime terrassen. In de souvenirshop vind je verschillende apen- en Apenheulsouvenirs.

Betuws Oorlogsmuseum

Het Betuws Oorlogsmuseum in Heteren vertelt over de weg naar de bevrijding van de Overbetuwe va 1944 t/m 1945. Het gebied tussen Nijmegen en Arnhem was tijdens de Tweede Wereldoorlog het toneel van een felle strijd tussen de Geallieerden en de Duitse troepen. De strijd begon met de Slag om Arnhem in september van het jaar 1944 en eindigde met de uiteindelijke bevrijding in april 1945.  Het museum beschikt over tal van voorwerpen zoals uniformen van de Geallieerde en Duitse soldaten, stafkaarten, wapens en beeldmateriaal.

Familiepretpark Koningin Juliana Toren

Familiepretpark Koningin Juliana Toren is een attractiepark met meer dan vijftig attracties. In Familiepretpark Koningin Juliana Toren tref je onder meer een kabelbaan, een reuzenrad, een speelhal, motorboten, een achtbaan, een trampoline en een luchtkussen. De groene, Veluwse omgeving zorgt voor een mooi, sfeervol decor.

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) staat bekend om haar collecties magisch realisten en andere realistische stromingen (1925 – 1960), hedendaagse (feministische) kunst en Nederlands belangrijkste collectie sieraden. Centraal staat het collectioneren en presenteren van ‘vormen van realisme’ en ‘Arnhemse productie’. Er worden ieder jaar ruim twintig spraakmakende tentoonstellingen georganiseerd.

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19e en 20ste eeuwse kunst. De verzameling van het museum is opgebouwd rondom de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh. Ook Pablo Picasso, Fernand Léger, Piet Mondriaan en George Seurat en vele andere kunstenaars zijn met belangrijke schilderijen vertegenwoordigd. Sinds 1961 vormt ook de beeldentuin een belangrijke plek. In de beeldentuin worden unieke sculpturen getoond.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.