Provincie Friesland

De Friese taal maakt de provincie uniek, net als de Friese meren, de Elfstedentocht en de Waddeneilanden, Vlieland, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. We bieden je meer informatie over een aantal bezienswaardigheden en leuke uitstapjes in de provincie Friesland.

Natuurmuseum Fryslân

‘Natuur’ is vanzelfsprekend hét thema van dit in Leeuwarden gevestigde Friese museum. Natuurmuseum Fryslân beschikt over drie verdiepingen vol bijzondere flora en fauna, informatie en opdrachten, proefjes en spellen en andere verassingen. In de tijdelijke expositiezaal zijn wisselende tentoonstellingen te bekijken. Het Friesland Bank Atrium is het centrale hart van het museum. De voormalige binnentuin van een weeshuis is voorzien van een glazen kap, waardoor er een prachtige ruimte is ontstaan. Je kunt hier genieten van een gratis kop koffie of thee.

Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland, gevestigd in Leeuwarden, is een dierenpark waar bijzondere diersoorten in een waterrijke en natuurlijke omgeving leven. In de natuurlijke biotopen leven onder meer dwergotters, neusberen en flamingo’s in families bij elkaar. Kinderen kunnen zich ook vermaken in de speeltuin en de kinderboerderij. Er worden bovendien regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Doolhofpark Bakkeveen

In Doolhofpark Bakkeveen, geschikt voor kinderen tot twaalf jaar, kun je de hele dag dwalen, rennen, klimmen en klauteren. Het ruim opgezette park bestaat uit drie doolhoven, één met groene hagen, één met stenen ruïnemuren en één met houden wanden. Er is bovendien een grote speeltuin met onder meer een loopton, evenwichtsbalk, slingertouw en kettingbrug. Er zijn kaarten verkrijgbaar voor Doolhofpark Bakkeveen in combinatie met Openluchtzwembad ‘Dúndelle’.

Rondvaardij Princenhof

Rondvaardij Princenhof, gevestigd in Eernewoude, verzorgt het gehele zomerseizoen diverse rondvaarten en dag- en avondtochten. Er zijn bovendien diverse dinercruises zoals de Moonlightcruise, de Candlelightcruise en de Midzomer Barbecue Cruise. De rondvaarten en middagtochten worden begeleid door een ervaren gids, deze verteld je op boeiende wijze meer over de omgeving.

Botanische Tuin De Kruidhof

De Kruidhof, gevestigd in Buitenpost, is een veelzijdige botanische tuin die is onderverdeeld in maar liefst zeventien thematuinen. Elke thematuin heeft een unieke opzet en plantenverzameling. In totaal zijn er maar liefst tweeduizend plantensoorten te bewonderen. Een gecertificeerde gids kan je gedurende een rondleiding meer informatie beiden over de tuinen en de plantencollectie. In tuincafé De Uithof kun je genieten van een kopje koffie of thee met een gebakje of lekkere lunchgerechten. De kinderen kunnen spelen in de speeltuin bij het terras. Bezoek tot slot ook het IJstijdenmuseum. Het museum toont een groeiende verzameling zwerfstenen, fossielen en mineralen.

Sybrandy’s Ontspanningspark

Sybrandy’s Ontspanningspark, gevestigd is het Friese Oudemirdum, is geschikt voor kinderen tussen de drie en dertien jaar. In het park tref je attracties als een superschommel, een springkussen, een zweefmolen, een loopspookhuis, een skelterbaan en diverse draaimolens. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de diverse cafetaria op het terras. Er zijn bovendien verschillende picknickmogelijkheden.

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha heeft diverse attracties, zoals een luchtkussen, een reuzenglijbaan, een spookhuis, een klimkasteel en autoscooters. In het theater worden regelmatig leuke optredens gegevens.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.