Provincie Flevoland

Flevoland is één van de dunst bevolkte provincies en erg populair bij fietsers en wandelaars. Attracties als het Aviodome, Walibi en de Bataviawerf zorgen voor een dosis levendigheid.

Bataviawerf

De Bataviawerf is een cultuurhistorische attractie van hoog niveau. Je staat nergens ter wereld zo dicht bij de scheepsbouw van de Nederlandse Gouden Eeuw als op de Bataviawerf. De Bataviawerf heeft zich ontwikkeld tot een centrum voor historische scheepsbouw. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van authentieke, ambachtelijke bouwmethoden en er wordt onderzoek gedaan naar scheepsbouwtechnieken uit in het bijzonder de zeventiende eeuw. Op de Bataviawerf is onder meer gewerkt aan de bouw van de Batavia, een reconstructie van een VOC schip uit 1628, en de Zeven Provinciën, een reconstructie van een linieschip uit 1665. Er vinden doorgaans diverse activiteiten en evenementen plaats op de Bataviawerf. Er zijn speciale kindermiddagen, speurtochten en verkleedfestijnen.

Walibi

Walibi is één van de grootste attractieparken van Nederland. In Walibi  vind je achtbanen zoals Goliath, Robin Hood, La via Volta, El Condor en de Flying Dutchman Goldmine, maar ook waterattracties zoals Splash Battle, El Rio Grande en de Crazy River. Het hele gezin kan zich vermaken in Merlin’s Castle, Reuzenrad La Grande Roue en de Hudson Bay. Walibi is verdeeld in een aantal gebieden met een eigen thema: Mexico, Sherwoord Forest, Wild Wist en Walibi Land. In Walibi Land kunnen kleine kinderen genieten van attracties als Boris Ballenfabriek, de Mini Taxi’s en Rocky’s Trucks. Er vinden ook regelmatig shows plaats in Walibi.

Aviodome

Beleef honderd interessante luchtvaartjaren in de Aviodome op de luchthaven Lelystad. Het dynamische luchtvaartthemapark heeft een grote collectie historische vliegentuigen. De Aviodome heeft naast een binnenexpositie en een spectaculair 4D theater ook een groot buitenterrein met diverse historische luchtvaartgebouwen en vliegtuigen. In het vliegtuiglaboratorium test je verschillende vliegtuigvleugels en leer je hoe een vliegtuig in de lucht blijft. De Aviodome beschikt ook over een museumshop, een restaurant en een groot openluchtmuseum met een op ware grootte nagebouwd luchthavenstationsgebouw van Schiphol uit 1928. Er worden gedurende het hele jaar afwisselende evenementen georganiseerd.

Het Grote Kabouterbos

Het Grote Kabouterbos, gevestigd in Dronten, is een kabouter fantasiepark. Kinderen kunnen spelen in de kabouterhuisjes en op de kaboutertrimbaan, ze kunnen bij de dieren kijken en op de trampoline springen. Het belangrijkste onderdeel van het Kabouterbos is het mooie pannenkoekenhuis waar kinderen na een wandeling lekker pannenkoeken en ijs kunnen eten. De toegang tot het park is gratis.

De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve, gevestigd in Luttelgeest, is een overdekte tropische wereld met prachtige tuinen, een Vlinder Vallei en een kwekerij waar je kunt zien hoe orchideeën gekweekt worden. In De Orchideeën Hoeve vind je naast vlinders ook tropische vogels, kooikarpers en leguanen. Voor de kinderen is er een  speurtocht die langs verschillende wildpaden gaat. Kinderen kunnen bovendien hun energie kwijt op het springkussen of ze kunnen de tropische vissen voeren. De creatievelingen kunnen een workshop bloemschikken of een workshop fotograferen volgen.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.