Provincie Drenthe

De provincie Drenthe is bijzonder vanwege onder meer de Hunebedden, prachtige wandel- en fietsroutes en Dierenpark Emmen. We geven je een aantal tips voor interessante bezienswaardigheden en leuke uitstapjes in de provincie Drenthe.

Dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen kom je oog in oog te staan met diverse bijzondere dieren van over de hele wereld, zoals olifanten, pinguïns, apen, slangen en giraffen. Op het dierenpark bevindt zich ook Speelexpeditie Yucatán. Hier kunnen kinderen zich uitleven in een scheepswrak, een piramidetempel en in boomhutten. Er is bovendien een waterfabriek met een tentoonstelling over water. Dierenpark Emmen bestaat uit twee delen. Het van oudsher bekende park ligt in het centrum van Emmen, het andere deel (in 2002 geopend) ligt op de vlakbij gelegen Noordbargeres. De locaties zij door een loopbrug en het voetgangersgebied in het winkelcentrum met elkaar verbonden.

Attractiepark Sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof, gevestigd in Zuidlaren, heeft onder meer een overdekte ballenbak, een luchtkussen, een enorme klimberg, een botenvijver, een glijbanenspektakel en autoscooters. Er is bovendien een kinderboerderij, een peuterhof voor de kleinsten en een amusementshal en een casino voor de oudere jeugd. Je kunt bovendien een rondvaart maken op het Zuidlaardermeer.

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen richt zich op archeologie in de breedste zin van het woord. Het museum is beroemd om zijn veenlijken (waaronder het meisje van Yde), de oudste boot ter wereld (de kano van Pesse) en internationale tentoonstellingen als Goud uit Georgië. Het museum beschikt over een grote collectie Art Nouveau en Art Deco en hedendaagse figuratieve kunst. Na de verbouwing (klaar najaar 2011) beschikt het Drents Museum ook over een mooi, interactief Kindermuseum, een uitgebreid Museumcafé en een nieuwe Museumwinkel.

Verkeerspark Assen

In Verkeerspark Assen, een attractiepark met ‘verkeer’ als thema, maken kinderen op een leuke manier kennis met de verkeersregels. Kinderen kunnen rijden in een jeep, een trein, een helikopter, een (trap)auto en op een miniscooter. Er is bovendien een Speelkasteel. Kinderen klimmen en klauteren naar boven via bruggen, trappen en gangen en gaan met de glijbaan weer naar beneden. Maar pas op, de draak wil nog wel eens wat stoom afblazen…

Gevangenismuseum

Heb je weleens aan de schandpaal gestaan, een cel van binnen gezien of op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum in Veenhuizen kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot nu. Speciaal voor kinderen is er een spannende speurtocht door het museum.

Veenpark

Een bezoek aan het Veenpark, gevestigd in het oorspronkelijke veengebied in Drenthe, is een bijzondere kennismaking met de geschiedenis van het veen. Ontdek het Veenpark per stoomtrein of maak gebruik van het turfschip. Bezoek het Adole Compas, een dorp van plaggenhutten op verend veen, en Bargermond. Voor kinderen is er een leuke speurtocht door de twee dorpen. Op het schoolplein kunnen kinderen onder meer touwtje springen, hoepelen en steltlopen.

Leuke dingen per Provincie , , , , , , , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.