Nederlands Stripmuseum in Groningen

In 1993 krijgt de eigenaar van een stripwinkel in Groningen het idee om een Nederlands Stipmuseum op te richten. Hij weet tientallen belangstellenden enthousiast te krijgen en in 1995 treden zij in de publiciteit met de tentoonstelling ‘Kinderschoenen’. Het exposeren van jeugdtekeningen van striptekenaars staan symbool voor het Stripmuseum, dat ook in de ‘kinderschoenen’ staat. Natuurlijk moet er een gebouw komen, verschillende locaties passeren de revue. Uiteindelijk blijkt het museum wonderwel te passen in het plan van de gemeente Groningen voor een nieuw winkelcentrum. Twaalf striptekenaars krijgen in 1997 de opdracht om een museum te bedenken als bron van inspiratie voor de architect. Die ontwerpen vormen de expositie ‘Gebouwd in verbeelding’.

Vervolgens moest het gebouw nog gefinancierd worden. Overheid en het bedrijfsleven zijn welwillend, maar het benodigde bedrag wordt niet gehaald. Totdat Libéma, recreatiespecialist, zich bereid verklaart om Het Nederlands Stripmuseum Groningen tenminste tien jaar lang te exploiteren. De gemeente Groningen verleent daarom een fors subsidiebedrag, andere subsidies volgen: Het Nederlands Stripmuseum Groningen kan van start.

In April 2004 werd het Stripmuseum Groningen officieel geopend onder grote belangstelling van bezoekers, media en striptekenaars. Breng ook eens een bezoek aan dit museum waar de Nederlandse strips centraal staat!

KOOP NU MET KORTING UW ENTREE KAARTJES VOOR HET STRIPMUSEUM IN GRONINGEN

Bezienswaardigheden , , ,

Gerelateerd

Plaats uw Recensie

Beoordeel deze locatie via klikken op een ster hieronder :

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.