Nederland in top 15 beste reisbestemmingen

Nederland behoort tot de vijftien beste reisbestemmingen ter wereld. Dat blijkt uit een rapport van het World Economic Forum.

Het Travel & Tourism Competitiveness Report is voor het vierde jaar op rij gepresenteerd. Bij dit grootschalige onderzoek wordt de kwaliteit van de toeristische sector in 139 landen wereldwijd onder de loep genomen.

Zo wordt er onder andere gekeken naar veiligheid, (culturele) attracties, natuurschoon, infrastructuur, prijsniveau, investeringen in de toeristische sector en hygiëne.

Zwitserland staat voor de vierde maal achtereen op nummer één. Het rapport roemt de Zwitserse georganiseerdheid, haar natuurschoon en uitmuntende faciliteiten. De top tien wordt verder ingevuld door (van hoog naar laag) Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Spanje, Canada en Singapore.

Opvallende stijger is Montenegro. Het land is van de 52e op de 36e plaats terechtgekomen.

Score

Vooral op het gebied van transport en hygiëne gooit Nederland hoge ogen. Wat betreft natuurschoon en prijsniveau wordt er iets minder hoog gescoord. Verwacht wordt dat het aandeel van de toeristische sector in het Nederlands Nationaal Inkomen met 2,8 procent per jaar zal groeien.

In Amerika heeft de V.S. de beste ingrediënten om een topbestemming te worden in huis, gevolgd door Canada, Barbados, Mexico en Costa Rica.

In Azië staat Singapore op één, vóór Hong Kong en Japan.

De Verenigde Arabische Emiraten voert de lijst aan in het Midden-Oosten, gevolgd door Bahrein, Katar, Israel en Tunesië.

BRON: Telegraaf.nl

Blog , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.