Mauritshuis in Den Haag

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis herbergt een wereldberoemde kunstcollectie. De kern van de verzameling bestaat uit schilderijen uit de Hollandse 17de eeuw, de Gouden Eeuw. Daaronder bevinden zich topstukken van Vermeer, Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals.

Maar er is veel meer. De collectie biedt een prachtig overzicht van zowel de Hollandse als de Vlaamse schilderkunst van ongeveer 1400 tot 1800. Er zijn onder andere meesterwerken te zien van Rogier van der Weyden, Hans Memling, Rubens, Van Dyck, Cornelis Troost en Adriaen Coorte. Daarnaast bezit het museum enkele topstukken van 16de-eeuwse Duitse kunstenaars als Lucas Cranach de Oude en Hans Holbein de Jonge.

Al bijna tweehonderd jaar vindt deze bijzondere collectie onderdak in het Mauritshuis, een 17de-eeuws stadspaleis aan de Hofvijver in Den Haag.

Bezienswaardigheden , ,

Gerelateerd

Plaats uw Recensie

Beoordeel deze locatie via klikken op een ster hieronder :

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.