Het Speelgoedmuseum Deventer

De Deventer musea verzamelen speelgoed waar in Nederland mee gespeeld is. Zij behouden en beheren met ruim 13.000 objecten de grootste openbare collectie speelgoed van Nederland.

Speelgoed maakte al vroeg deel uit van de Deventer museumcollectie. In 1932 richtte het museum in het pand De Drie Haringen een kinderkamer met speelgoed in. Het Museum voor Mechanisch Speelgoed werd in 1971 geopend in de Noordenbergstraat na een schenking van Jan Stekelenburg.

Vanaf 1985 is het Speelgoedmuseum Deventer gehuisvest in twee fraaie laatmiddeleeuwse koopmanshuizen aan de Brink.

De collectie omvat meer dan 13.000 objecten. Zwaartepunten hierin zijn ongeveer 2000 treinen en mechanisch speelgoed, poppen (ca. 350), poppenhuizen (ca. 200), constructiespeelgoed (ca. 250), optisch speelgoed (ca. 450), kinderboeken (ca. 2060) en -prenten (ca. 600), spellen (ca. 1700) en buitenspeelgoed.

Bezienswaardigheden , ,

Gerelateerd

Plaats uw Recensie

Beoordeel deze locatie via klikken op een ster hieronder :

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.