Daarom lekker in een Bed and Breakfast – Hotelprijzen weer omhoog

De gemiddelde hotelkamerprijs in Nederland is met 5 procent gestegen in 2010. Reizigers betaalden gemiddeld 105 euro per hotelovernachting in ons land.

Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Amsterdam bleef de duurste stad van Nederland, gevolgd door Den Haag en Utrecht.

Toenemende vraag

Voor een overnachting in de hoofdstad betaalden hotelgasten gemiddeld 115 euro, dat is 8 procent meer dan in 2009. De prijsstijging werd veroorzaakt door een toenemende vraag van zowel toeristen als zakenreizigers.

Den Haag en Utrecht staan op de tweede en derde plaats, met prijzen van respectievelijk 106 en 104 euro per nacht.

Haarlem grootste stijger

De grootste prijsstijgingen vonden plaats in en rond Amsterdam. Hotelprijzen stegen het sterkst in Haarlem, waar een kamer gemiddeld 9 procent duurder werd.

Dit werd veroorzaakt door bezoekers die uitweken naar de stad, wanneer hotels in Amsterdam waren volgeboekt. Reizigers zien Haarlem mogelijk als een goedkoop alternatief voor Amsterdam.

Groningen kende de grootste prijsdaling. Een hotelkamer was er gemiddeld 11 procent goedkoper dan in 2009.

Breda voordeligst

De goedkoopste grote Nederlandse stad is Breda, met een kamerprijs van gemiddeld 63 euro per nacht. De hotelprijs daalde er met 6 procent het afgelopen jaar.

Andere belangrijke steden in het zuiden van het land werden juist duurder. In Eindhoven steeg de prijs met 7 procent naar gemiddeld 83 euro per nacht, in Maastricht met 5 procent naar gemiddeld 100 euro per nacht.

BRON: Telegraaf.nl

Blog , ,

Uw Reactie

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.