Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin in Kwadendamme

Eigenaar Johan Antes spreekt altijd over “zijn uit de hand gelopen hobby”, maar als u een bezoek brengt aan onze vlindertuin zult u merken dat deze hobby ondertussen behoorlijk gegroeid is.

Als u de vlindertuin binnengaat, wordt u verrast door een veelheid aan tropische planten, vogels en vlinders. U begeeft zich in een groene oase waar de passieflora’s meters hoog groeien en hun takken vol prachtige bloemen naar beneden laten hangen.

Een groot aantal hibiscussen zorgen naast lagerstroemia, penta en asclepia voor de nectar voorziening van de vlinders. Er wordt niet alleen gedacht aan voedsel voor de vlinders, maar voedsel voor de rupsen is in onze vlindertuin ook voldoende aanwezig. Het is immers zo dat als de vlinder niet de goede waardplant kan vinden om zijn eitjes op te leggen er geen nageslacht komt, en een vlindertuin is volgens ons niet compleet als je niet de hele levenscyclus van de vlinder kunt zien. Het eitje, de rups, de pop en uiteindelijk weer die prachtige vlinder.

In onze vlindertuin kunt u dit alles zien en met een beetje geluk ziet u een vlinder uitkomen en kunt u zien hoe de opgevouwen vlinder uit zijn pophuid komt gekropen,  zijn vleugels oppompt en vervolgens zijn soortgenoten weer tegemoet vliegt.

Johan probeert het de vlinders zoveel mogelijk naar hun zin te maken door te zorgen voor goede temperaturen en luchtvochtigheid, daarnaast is er voldoende voedsel in de vlindertuin aanwezig, natuurlijk door veel nectargevende bloemen, maar ook door fruit en bijvoorbeeld vochtige turven, waar de vlinders mineralen uit kunnen halen. U kunt in onze vlindertuin een grote verzameling kuipplanten zien, en met palmen, orchideeën en vele bloeiende tropische klimplanten is de tuin ook als er geen vlinders zouden zijn een bijzondere tuin die zeker de moeite van een bezoek waard is.

Kom eens kijken naar al dit moois!

Bezienswaardigheden , ,

Gerelateerd

Plaats uw Recensie

Beoordeel deze locatie via klikken op een ster hieronder :

Over Bed & Breakfast van Nederland

Welkom op Bed and Breakfast van Nederland, de website die een overzicht biedt van de diverse Bed & Breakfasts van Nederland. Onder het tabblad ‘B&B’s’ vindt u een korte beschrijving, duidelijke foto’s en de contactgegevens van de verschillende Bed & Breakfasts.